cad cam зъбна коронка cad cam зъбен мост циркониева коронка циркониев мост
изцяло порцеланови коронки изцяло порцеланови мостове коронки мостове адапта English        
Екип | Услуги | Промоции | Контакти | Любопитно | Invisalign

лечение пародонтит варна
Работно време
Понеделник • Сряда • Петък
10 - 19

Вторник • Четвъртък
13 - 19


порцеланови коронки варна
Промоции

коронки от цирконий варна
Рентген
Кабинетът разполага
със собствен
рентгенов апарат


cad cam коронки варна

НЗОК
Кабинетът работи с НЗОК
(Националната
здравноосигурителна каса)

 
Зъболекарски кабинет Д-р Нанева, стоматолог - Варна
Любопитно

.
Коронки и мостове от цирконий
Бактерията, причиняваща пародонтит, води до хипертония
CAD/CAM технология за изработване на коронки и мостове
Добра физическа форма – здрави зъби и венци
порцеланови коронки варна

.

Коронки и мостове от цирконий

коронки цирконий варна

Цирконият притежава изключителна здравина, биосъвместимост и превъзходна естетика. От естетична гледна точка той има всички характерни черти на естествения зъб. Тези качества го превръщат в предпочитан материал за изцяло керамични системи.

Използването на съвременни CAD/CAM системи прави работата с него изключително качествена и с превъзходна точност. Като цяло цирконият не изисква по-сложни клинични процедури от останалите изцяло керамични системи. Затова не е чудно, че цирконият с право може да се нарече керамичната система на бъдещето.

Нагоре

.

Бактерията, причиняваща пародонтит, води до хипертония

Хората с високи нива на бактерията, причиняваща пародонтит, обикновено имата и високо кръвно налягане, твърдят учените. Специалистите изследват 653 възрастни, които никога не са имали сърдечен или аполектичен удар.

Екипът събира около седем проби от плака, намираща се под венечната дъга. Плаката е микс от различни бактерии, хранителни отпадъци и слюнка. Учените изледват плаката за 11 бактерии, които са свързани с пародонтита.

Хората, имащи повишено ниво на тези бактерии, се оказва, че са три по-склонни да имат и високо кръвно налягане. Състоянието е известно още като хипертония. Според лекарите можем да говорим за високо кръвно налягане, ако горната граница е поне 140, а долната 90. Сред факторите, влияещи на високото кръвно налягане, са още възрастта, пушенето, индексът на телесната маса и нивото на холестерола в кръвта.

Нагоре

.

CAD/CAM технология за изработване на коронки и мостове

коронки cad cam варна

Компютри изработват зъби по целия свят, включително и в България. Ето как се случва това. За целта се създават специални машини, наподобяващи фрез апарати. Тези машини, разбира се, са далеч по-сложни и съчетават в себе си едновременно компютър, фрез апарата и сканиращи устройства. Машината сканира отпечатък или модел, отлят от устата на пациента, или пък сканира директно в устата на пациента, без да е нужно да се взима отпечатък. След това от специално приготвени блокчета стоматологична керамика се фрезоват аналогози на коронката или моста.

Нещата почти свършват дотук и човешкия фактор отново излиза на преден план за довършването на цялостната конструкция. Функцията на зъботехника е да покрие изработените от компютъра форми с козметична керамика. От клинична гледна точка, компютърното изработване на коронка или мост не се различава от изработването на обикновена такава. Ролята на зъболекаря е да изпили зъба и да вземе отпечатък (или сканиращ такъв, директно в устата на пациента). След което е на ход компютърът. Понастоящем има и системи, при които зъбите се изработват изцяло от компютър, без да се налага каквато и да било довършителна работа от зъботехник.

И колкото и да е радостен напредъкът на техниката, в този конкретен случай едва ли ще замени човека, майсторството на човешката ръка и изкуството на зъботехника. А ако се чудите, защо тогава е създадена система за изработване на зъби от компютър, ето и отговора – за да се създадат максимално здрави и стабилни във функционално механично отношение зъби. Разбира се, това е и голямо улеснение за всяка зъботехническа лаборатория.

С малка помощ от най-добрия приятел на човека – компютъра.

Нагоре

.

Добра физическа форма – здрави зъби и венци

Усложненията в здравето вследствие наднорменото тегло, като увеличен риск от сърдечни заболявания, диабет и дори рак, не са нищо ново. Професионалистите в грижите за здравето често насърчават пациентите да следят теглото си и да са физически активни ежедневно, за да бъдат здрави.

Сега учените откриват и още една полза от добрата физическа форма – здравите зъби и венци.

Специалистите отбелязват, че субектите с тегло в нормата и висока физическа активност страдат по-рядко от пародонтит. Използвайки индекса за телесна маса (ИТМ) и процента мазнини в тялото като мярка за тегло в нормата, както и максималното усвояване на въздуха (VO2max) като мярка за физическа активност, учените сравнили променливите на теглото и активността на хората с резултатите от пародонтологичните изследвания. Онези от субектите с нисък ИТМ и високи нива на физическа активност имали значително по-малко пародонтални проблеми. Пародонтитът, или възпалението на венците, е хроничен процес, който засяга костите и тъканите около зъбите. Пародонтитът е главната причина за загуба на зъби при зрели хора, а изследователите го свързват и с други заболявания, като диабет, сърдечни проблеми и ревматоиден артрит.

Връзката между пародонталното здраве и добрата физическа форма трябва само да стимулира хората максимално да се поддържат. А колкото до грижата за венците, съветите едва ли могат да ви изненадата с нещо – ежедневното четкане и почистване с конец и рутинни посещения при зъболекар.

Нагоре
Екип | Услуги | Промоции | Контакти | Любопитно | Invisalign
          Варна 9002, ул. Цимерман 9
          
doctor.naneva@gmail.com
Д-р Галина Нанева
дентален лекар
052 . 610 . 555          
0889 . 433 . 758